Vad som skulle vara lyckoskrik under gårdagens föreställning av Man of Steel förbyttes mot inre skrik av besvikelse. Nytolkningen av vår främste superhjälte är långt ifrån en superfilm. Det är snarare den sämsta tolkningen som denna jord har skådat. Frågan är om filmen kanske hör hemma på en annan planet?

Man of Steel är en film utan hjärta och själ. Den var långtråkig och har inte fångat något av Supermans esse. När jag tänker på Superman så tänker jag bland annat på den fina kärlekshistorien mellan Louis och Clark/Superman, hemlighetsmakeriet om att bevara sin identitet under namnet Clark Kent, ärkefienden Lex Luthor och kryptonit. Utöver det finns så mycket intressant historia att bygga på runt mannen av stål. Vad väljer filmskaparna att göra? Jo, att fokusera på specialeffekter, produktplaceringar och slagsmål.

Jag satte mig i biosalongen för att se en ny tolkning av vår älskade superhjälte. Jag ville se spännande dialoger och en utvecklad story och möttes istället av brinnande byggnader, slagsmål och utomjordiska vapen som förstör allt i dess väg - i nästan två och en halv timme.

Det enda positiva jag kan säga om filmen är att jag tycker att Clarks familj (både på den utomjordiska och jordiska sidan) är bra skådisar. Jag tycker också att Henry Cavill, gör en bra tolkning av Superman, men han får liksom aldrig möjlighet att blomma ut, vilket är synd. Det är så mycket action att det inte ens byggs upp någon tittarkänsla för karaktärerna. Jag som tittare berörs inte ens av Clarks pappa, Jonathan Kents, plötsliga bortgång (något som i sig fick mig att vilja börja gråta). Det är ett misslyckande om jag inte berörs! Jag är en storbölare som alltid gråter när någon dör i filmer och jag har dessutom alltid älskat Jonathan som karaktär ...

Vår nya Louis Lane spelade ett fettsugande "meteor freak" i Smallville. Bildkälla: Smallville.wikia och Warner Bros. Pictures.
 
En av de största besvikelserna är även Louis Lane. För det första tycker jag inte att det finns någon som helst kemi mellan Louis och Clark. För det andra kunde jag inte sluta tänka på att Amy Adams, som spelar Louis, spelar den fettsugande Jodi Mellville i Smallville. Hur kan de låta någon som håller på att suga upp Clarks bästis kroppsfett i Smallville spela hans älskling i nytolkningen? How the hell tänkte de där liksom? Jag slår vad om att tanken, i alla fall, måste ha passerat: alla Smallvillefans kommer undra när hon ska börja sukta efter kroppsfett.
 
Kort sagt är Man of Steel långt ifrån en riktig stål- eller superfilm. Allt som skulle kunna vara värt att se drunknar i alla skyskrapor som rasar och monotona fightscener.
 
 
 
Nej, nu är det i alla fall bekräftat. Tom Welling är den, i särklass, bästa Superman enligt mig och jag kan med gott samvete fortsätta på min teckning.
 
P.S Just ja, en parentes är att även den officiella postern till Man of Steel är sjukt tråkig. Hur kan man bara fokusera på det ALLA vet att Superman kan göra? Flyga. Fy vad tråkigt. Mitt tips till er är att verklighetsfly till alla gamla tolkningar istället. Den här filmen hör inte hemma någonstans.
 
// XOXO SUPERBESVIKET SUPERFAN
Isabell Bellefix Gustafsson

Vad trist att dom inte snappat upp den riktiga storyn om honom. Har inte sett den än men vet inte om jag känner att de är värt att göra de heller. Jag tycker att en nytolkning inte ska vara allt för ny. Själva berättelsen och känslorna som funnits förut ska ju komma till en igen, om inte ännu starkare. Specialeffekter och sådant är väl lite de man ser fram emot när de är en nytolkning, men det får ju inte gå över styr och bara läggas fokus på det. :-| kram

Svar: Ja verkligen! Håller helt klart med dig, så bra skrivet! Självklart ser man ju fram emot specialeffekter, vi såg den ju i 3D också för att göra ännu mer av bioupplevelsen. Men tråkigt nog tog alla effekter och oändliga fighter över ... Kram! :)
ADARAS.se

Amanda Johansson

Jaså, var den så dålig? Tråkigt när de gör om filmer och så blir det bara skit av det. :/

Svar: Ja, jag hade ju väldigt höga förväntningar också ... var tråkigt att det blev en sån besvikelse! :(
ADARAS.se

Beatrice, en nybliven tvåbarnsmamma

Tråkigt att du blev besviken av filmen...

Svar: Ja, blev verkligen sjukt besviken och upprörd :( <3
ADARAS.se

Sarah Moberg

Fyllt i alla uppgifter ovan? :)

Sarah Moberg

detta va typ det jag ville skriva igår när du skrev att du skulle se filmen, men ville inte förstöra x'D håller med om allt! verkligen ingen kemi mellan clark och louis. hon gör verkligen inte rollen trovärdig. sen att kryptonit inte ens nämns är sjukt dåligt. det som jag tycker var mest positivt med filmen är att på något sätt nämns lana lang, pete ross, sullivan och lex. satt och var sur tills jag såg att det stod lexcorp på en av lastbilarna som flög i någon action-scen :P

Svar: Haha men vad söt du är som inte ville förstöra mina förväntningar innan! :) Visst är det dåligt! Tycker också att det var bra att de karaktärerna nämndes, men lite tråkigt att det inte blev mer än i förbifarten ^^. De är ju en så stor del av handlingen!
ADARAS.se

Patrik

Tycker du gjort en riktigt bra sågning av filmen :) Nu behöver jag inte lägga tid att se den.

Låter som att det hade varit bättre att göra en trilogi av filmen, med en djupare handling. Är ganska säker på att man skulle kunna göra tre filmer på över två timmar vardera, utan att dessa blir tråkiga.

Svar: Haha tack! Du kan ju alltid se den bara för att se vad som sågas ^^
ELLER HUR! Håller helt klart med dig. Då hade de kunnat få en bättre blandning av både specialeffekter och story. Det borde ju lätt gå att göra en tolkning med Batman/Spiderman-kvalitet! ;)
ADARAS.se

aliengirl- life with autism and art

Jag hade tänkt se den men var fortfarande lite tveksam! :)
Men när jag läste vad du tyckte, så tänker jag inte alls se den.

Svar: Nej du missar verkligen inte något om du inte ser den ... men samtidigt kan det vara kul att se vad så många sågar, hehe xD
ADARAS.se

Regni

Tråkigt när förväntningarna på en filmupplevels blir det motsatta. Många osv.

Svar: Visst är det! Många kramar
ADARAS.se

Sarah Moberg

sv: jag hatar sånt själv och tycker att det förstör filmen så då vill man ju inte förstöra för någon annan heller ^^, eller hur, smallville är så mycket bättre :D

Svar: Hihi det är sant :D Jaaa verkligen, har typ blivit sugen på att se om allt igen. Men det vore kanske lite överdrivet ... Får nog vänta några månader till, hahha ;D ❤
ADARAS.se

Therese

Såg den filmen för några dagar sedan. Fy alltså! Supertråkig verkligen...

Svar: Eller hur! Verkligen en besvikelse! :(
ADARAS.se

Sarah

Precis de här sakerna jag satt och tänkte på när du skulle se den och förstod att du nog skulle bli lika besviken som jag blev >.< Och VARFÖR plockar de in Zod i första filmen? Honom ser jag som Clarks största fiende, även om det är Lex som är själva ärkefienden.
Saknar hemlighetsmakeriet från the old days och den kärlek som liksom får växa fram mellan Lois och Clark också! Trååååååkig "kärlekshistoria" i Man of Steel... Och ingen karaktär visar någon typ av personlighet förutom att de ska försöka visa att Lois är kaxig genom "penismätartävling"-kommentaren...

Svar: Men eller hur! Undrar också varför de plockar in Zod i första filmen :O Tycker dessutom att Lex är en mer intressant fiende eftersom han kan göra så mycket ont utan superkrafter. Nu plockar de in en fiende som har exakt samma krafter som Clark ... Haha ja, tragiskt men sant! Hade velat se betydligt mer personligheter i filmen istället för att allt skulle vara så ytligt.
ADARAS.se

Ninni

Va tråkigt! Min kille vill släppa mig till bion och se den men nu tappar man ju sugen ännu mer, haha. :c

Svar: Aw, men du kan ju alltid följa med honom bara för att ha sett den ... det är ju MASSA specialeffekter så om man ska se den så ska det ju vara på bio i alla fall ;)
ADARAS.se

Malin Olofsson

Jag håller HELT med dig! :D

Svar: Skönt att jag inte är ensam! ;)
ADARAS.se

Josefin

Oj, då det var värst. Låter verkligen inte som en film för personer som gillar mycket kärlek. Hmm, då kan jag tänka mig att min kompis som har jobbat på filmen har gjort bra jobb med action scenen. Det låter som en film jag skulle tycka om men man vet aldrig. Jag gillar mycket action och special effekter och annat :D Jag ska försöka se den snart och berätta vad jag tycker om filmen!

Svar: Haha näe det är det verkligen inte. Men va, har du en kompis som jobbat på filmen!? Fasen vad coolt! Om du inte har så höga förväntningar så tror jag säkert att du kan tycka att den är bättre än vad jag gör. För specialeffekterna och allt annat är ju grymt gjort, men jag tyckte tyvärr att det tog över hela filmen :P
ADARAS.se

Lina - A Film and TV Freak Like Me

Jag är inget insatt Superman fan och har typ bara sett Superman Returns (som enligt mig är helt värdelös), Smallville (som jag älskar) och nu Man of Steel som jag också älskar.
Men visst är vissa scener utdragna man jag gillar att vi få se mycket från hans hemplanet. Men alla kan vi ju inte tycka lika och Man of Steel tycks vara en sådan film som man antagligen älskar eller hatar och vi delar inte samma uppfattningen om filmen =)

Svar: Superman Returns är också helt värdelös tycker jag, haha. Det är så sant det du säger om att man antingen älskar eller hatar Man of Steel, vad kul att du gillar den i alla fall! Jag får trösta mig med mer Smallville igen istället ;)
ADARAS.se

Sarah Moberg

sv: var sjukt längesen jag såg så jag kan göra det nästa gång jag inte kan komma på vilken serie jag ska börja titta på x'D älskar säsongerna i mitten bäst, älskar när lana lang också får superkrafter :D

Svar: Hihi ja du får göra det! ;) Jag älskar alla säsonger sjukt mycket och älskar när man får se den riktiga framtiden, heheh :D
ADARAS.se

Meijaacrazyy♥

Hittade det här på en blogg och du kommer verkligen älska den, jag lovar!

http://themusicneverstops.blogg.se/2013/july/superman-tortillas-2.html#comment

Kram♥

Svar: OMG!!! :O Vill ha ju! Tack för länken hörru, jag ska ge mig ut på jakt :D Kram♥
ADARAS.se

Amanda

Inte för att va sån men,
du får tänka på att smallville har Ingenting med den här filmen att göra! Det är ju två olika produktioner så varför skulle hon inte kunna spela Louis? ;o
Det lär ju inte vara så att alla som ska se den har sett smallville
jag till exempel, för jag gillar inte ens hela "superman"-historien. Ingen jag känner gillar superman, dom gamla filmerna (osäker på om det är fler än en?) är ju fruktansvärt dåliga. What I'm trying to say is, vi lär inte jämföra den med resten på samma sätt.
Men jag älskar Christopher Nolan, han gör grym film, älskar batman-filmerna med christian bale, så jag måste se den här! För ja jag tycker i alla fall ifrån trailern att han kan få mig gilla historien!

jag hoppas verkligen inte jag blir lika besviken som dig!
peppade en del tills nu ju hah, redan köpt biljetter med

sorry för lång text :P

Svar: Det är klart jag tänker på det! Jag menar Smallville har ju ändå skapat ett stort intryck hos Superman-fans. Det är ju hela 10 säsonger och hon gjorde ett väldigt starkt intryck i Smallville, något som de måste ha tänkt på inför den nya filmen. Jag förstår bara inte varför de tar in en skådis som inte har någon tidigare koppling till Superman ... eller någon som kan göra jobbet bra ... För mig var hon inte trovärdig som Louis överhuvudtaget. Så det är klart att vi inbitna fans kommer jämföra den nya filmen med tidigare versioner, även om det inte är samma historia. Jag älskar också Nolan och håller med om att Batman-filmerna är grymma. Men denna film var så sjukt dålig och jag blev verkligen besviken ... alla trailers hade också höjt mina förväntningar men jag blev bara ledsen, arg och bitter. Men hoppas du inte bli lika besviken som jag! :) Kram på dig!
ADARAS.se

Amanda

förstår hur du känner! verkligen, det är likadant för mig med "the amazing spider-man"... älskar spider-man filmerna med Tobey Maguire, så det mesta i the amazing spider-man är bara fel enligt mig .__.

men tror i alla fall att jag kommer uppskatta den här filmen mer än dig bara för att jag inte gillar smallville eller de andra filmerna

men jag gillar inte riktigt att hon spelar louis heller... bara för jag gillar inte henne.. bläh
men hoppas jag tycker om filmen ändå

kram!

Svar: ÅÅh samma här!! Älskar de tidigare filmerna men det blir bara fel i The Amazing Spider-Man enligt mig med.
Säkert sant! Vore jättekul att höra vad du tycker om filmen när du sett henne så du får gärna lämna en ny kommentar och berätta sen :D Hoppas såklart på att du gillar den mer än jag!

Kram på dig!
ADARAS.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress