Haha alltså jag dör ... Aftonbladets artikel, "Idas säng fylldes av vägglöss" med Simon och jag är liiite överdriven! Trots det, och trots det faktum att det här är något man verkligen inte vill bli uppmärksammad för - tycker jag det är viktigt. Det går inte att sanera EN lägenhet när vägglössen ofta syns i vår trappuppgång UTANFÖR lägenheten.
 
Ni kanske minns att jag skrev om vägglöss i början på året? Även om vi var utan löss i någon månad i vår så har det alltså kommit tillbaka igen. Senast i går, när Aftonbladets fotograf var här, såg Simon och jag två löss i utanför grannens dörr.

Här är videon som jag laddade upp i januari. Då var jag i chock efter att "bara" ha sett lusungar. Men jag var så äcklad över att veta svaret på gåtan om mina kliande utslag. Sjukt att detta fortfarande ska besvära oss.

Det har dock ALDRIG kryllat med vägglöss UNDER sängen hos oss, som det står i artikeln. Saneringsfirman har alltid sagt att vårt fall är lindrigt och vi inte har så mycket vägglöss (på grund av att det är få spår i form av svarta prickar i lägenheten). Samtidigt har jag haft utslag sedan oktober förra året (runt samma tid då några grannar flyttade in) ... Ja, jag låter väldigt bitter på mina grannar. För det är jag.

Jag har såklart inte blivit galen. Men jag blir galen på att det inte kommer spela någon roll om vi får bort alla vägglöss från vår lägenhet igen. Det kommer bara tillbaka eftersom fler i huset har det. Om det ofta är vägglöss i trappuppgången så borde åtminstone alla lägenheter på samma plan saneras samtidigt. Hur ska vi annars någonsin få bort det helt? Jag är dessutom superallergisk och besväras av ett enda utslag i upp till en vecka.

Det är därför Simon och jag vill flytta så snart allt är borta från vår lägenhet. I det här huset kan man helt enkelt inte bo.

P.S Bilden på Aftobladet med betten - ja det är mina bett! Jag sover med en one pice uppdragen och en fläkt blåsandes i ansiktet - men vaknade upp tidigt av att det kliade så fruktansvärt mycket. Drog av mig min jumpsuit och fick en chock. Sedan skrek jag, grät och duschade i typ två timmar ... LUSläs artikeln här.
Tufwa

Nej stackars er! Låter verkligen fruktansvärt!

Svar: Det är verkligen hemskt :(
ADARAS.se

Patrik

Om det är vägglöss i större delen av huset borde ju hyresvärden/bostadsrättsföreningen stå för och se till att det blir sanerat.


Svar: Eller hur! Det kändes som att bostadsrättsföreningen bara ryckte på axlarna för att det är så vanligt här. De har ett kontrakt med en saneringsfirma som har sanerat vår lägenhet gratis alla gånger, men ALLA på samma plan borde åtminstone saneras samtidigt ...
ADARAS.se

Mohammedis.se

Ojj :O

Svar: Mm :(
ADARAS.se

Moa

Ush vad vidrigt stackare! <3

Svar: Jaa, det är verkligen vidrigt :(
ADARAS.se

Wysteriia

Åh det kliar på kroppen när jag läser om sånt här....uscha!

benedit ♥

fyy vad hemskt och äckligt! :s

Hamdi '

Usch vad hemskt!
sv.ja väldigt :)

Malin Olofsson

Shit vilka röda områden du fick av betten :O Coolt att vara med i tidningen :D

Elin

Usch, tycker så synd om er! :(
Börjar klia över hela kroppen när jag läser detta, usch. :(

Honi

Uscha, dom borde ju sanera alla lgh samtidigt som du säger, annars gör det ju för sjutton varken från eller till... :-/ Kram.

Svar: Eller hur!! :(
ADARAS.se

Helena

Nu kanske det sätter fart på hyresvärden när Aftonbladet tar upp vad som hände även om det blåses upp lite väl stort. Hoppas det får något gott resultat med sig iaf:-) Kram

Svar: Ja nu äntligen verkar det bli fart på det hela! Blir ett möte i vår lägenhet nästa vecka och då ska de även titta i trapphuset. Kram <3
ADARAS.se

sandra - blivande 3 barns mamma <3

Nej men fy och usch va jag lider med er. Hoppas att ni kan bli av med dem på något sett. Såg inte alls skönt ut med de där beten :/

Anna

Åååhhhh, vad det kliar på hela mig nu! Vilket elände! Flytta snarast! Fy för att sova i Onepiece:)!

Svar: Jaa vill flytta nu ju! Haha något! Är så sjukt varmt, speciellt nu när det är sommar ^^
ADARAS.se

aliengirl- life with autism and art

Åh fy fan vad äckligt, hade packat ihop en resväska & bott hos föräldrarna sålänge! ._.

Det där ljudet i slutet av videon var jag inte beredd på så jag hoppade till. :-P

Svar: Hehe gjorde faktiskt det i två veckor i sommar. Problemet är ju att de bor i Umeå ^^ Haha söt!<3
ADARAS.se

Ninni

Va kul att få hamna på Aftonbladet! Du blir ju bara mer och mer känd för var dag som går känns det som. ;)

kit

Hej granne, från 12C här.

Läste artikeln från kvällsblaskan och lyckades på något sätt snubbla in här. Hur som helst, har även vi drabbats av vägglössen. Dock till en ganska mild grad. Max tio har vi sett här hos oss och de gick samma öde till mötes när de fick smaka på diverse hårda tillhyggen. Värst blev det för grannen som bor bredvid oss.

Lustiga är att de gick till vårdcentralen och fick samma sorts behandling, i tron om att det kan vara allergiutslag och tabletter för att lindra. Ingen aning om hur det blev så sa dem.

Vi har haft Nomos hos oss och de sanerade på dem utsatta platserna. De kommer att göra återbesök. Jag tror inte att det räcker så riktigt då de är en jävla överlevare. Jag tror snarare att problemet flyttar på sig.

Vi har iaf inte blivit bitna sen en månad tillbaka vilket vi är glada för. Hoppas att ni blir av med dem och lycka till.

Mvh grannen.

Svar: Hej! Nämen usch vad tråkigt att höra att det även är problem i husen bredvid! Skönt dock att ni verkar ha blivit av med det. Håller tummarna för att det inte kommer tillbaka hos er och att även grannen blir av med dem. Tror som dig att dessa överlevare bara flyttar på sig hela tiden och kommer komma tillbaka igen ... Hemskt att det ska behöva vara så!

Tack snälla du! Det hoppas jag med.
ADARAS.se

bloggare på icedaniel.se

Det borde vara hyresvärdens angelägenhet att se till och sanera.

Svar: Det tycker jag med! Nu är det här iofs bostadsrätter, men bostadsrättsföreningen borde ta ansvar.
ADARAS.se

Amanda

usch vad äckligt! D: hoppas ni slipper det snart

Karin O

Fy vad obehagligt!

Erika

Jag såg det på aftonbladet! Hemskt! Tycker så synd om er, måste verkligen vara en mardröm!

Svar: Ja är så hemskt och kunde aldrig ens föreställa mig att det skulle pågå så här länge :(
ADARAS.se

Regni

Du har fått medkännande och kloka kommentarer och instämmer i dessa. Tycker att det måste vara uppenbart att om vägglöss finns i en lägenhet i huset måste samtliga lägenheter saneras. De små rackarna är ju på nattlig jakt och tar sig lätt in i omgivande utrymmen. Hoppas innerligt att allt blir till det bästa. Många osv.

Malin "Pinkpiercing" Johansson

Men usch, fy fan!! :(
Ska ni inte flytta snart? Tror jag läste på dig blogg att ni skulle göra det, då blir ni ju av med dom äckliga små krypen :)

Svar: Jo vi har velat flytta i flera månader. Men det har varit så svårt att hitta en lägenhet som passar oss. Nu har vi dock en på G, så hoppas verkligen att det blir bra! Den ligger dock betydligt längre från stan ..
ADARAS.se

nicolinda.blogg.se

Flytta är lösningen, precis som du säger. Det är det enda svaret för er att komma bort ifrån detta. Usch, jag är så ledsen för er skull. Jag har också allergi besvär för allt möjligt och får lätt utslag om det gäller sånt här. Aldrig varit med om vägglöss men en vän har det, vet hur fruktansvärt jobbigt det är. All energi går ju åt på att tänka på det och all energi går åt för att bekämpa det.

Jag är dessutom äcklad av alla sorters insekter.

Vilket hus bor ni i egentligen? Hoppas ni hittar ett annat ställe, snarast!

Raghda Harahsheh

så hemskt, småkryp är ju värst, hoppas det bli bättre!

Svar: Det hoppas jag med! Har krypfobi :( <3
ADARAS.se

Yohanna - Fotograf i Hälsingland

Men fyyy faaan, läste den där artikeln och såg på din video nu, och det kryper och kliar överallt, fy så äckligt. :/ Hoppas det fixar sig för er.

Svar: Visst är det äckligt :( Men tack fina du!
ADARAS.se

Elina

Asså usch !!! :S :O är den "vita pricken" i det röda utslagen, bett från lössen!??!?!!!! asså uhhhh.. bor dom i garderoben och bland kläderna också?

Svar: Jepp ... det sväller liksom upp eftersom jag är så allergisk :( Nej som tur var är de inte bland kläderna och jag har ALDRIG sett något i min garderob. Om den var lite större hade jag fan bott i den, haha.
ADARAS.se

Anonym

Usch, läste om det där i Aftonbladets tidning i flyget påväg till Sthlm, tycker så synd om er hoppas allt ordnar sig! :) kram!

Svar: Tack fina du! Kram
ADARAS.se

Liselott

Vilka hemska utslag! Jag hoppas allt löser sig för eran skull så snart så möjligt. Ska inte behöva vara så där tycker jag.

Svar: Eller hur :( Det hoppas jag med!!
ADARAS.se

Diman Dilir

herregud va hemskt!:O lider med dig. Hoppas ni hittar något och flyttar snarast<3

Svar: Det hoppas jag med! :( <3
ADARAS.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress