I morgon smäller det! Då är det äntligen dags för den svenska premiären av Project Runway Sverige.
 
Jag är, sedan länge tillbaka, ett stort fan av Project Runway och tycker det ska bli superkul att se hur den svenska versionen matchar upp med den amerikanska. Visst brukar originalversionerna oftast vara allra bäst men med Sofi Fahrman i fronten i morgon ser det ljust ut! Sofi Fahrman är grym och jag tror hon kommer passa perfekt som Sveriges motsvarighet till Heidi Klum. Det ska även bli väldigt spännande att se Sveriges motsvarighet till coachen Tim Gunn.
 
Project Runway Sverige har premiär klockan 20.00 på TV3 i morgon. Ska ni kolla? :D
 
Håll utkik i bloggen nästa vecka, då kan ni vara med i en tävling i samarbete med Project Runway!
 
Inlägget är i samarbete med blogg.se och Project Runway Sverige.
Tro det eller ej, de här bilderna är inte fotografier utan teckningar gjorda av ett fåtal vanliga kulspetspennor. Samuel Silva är en 29-årig advokat från Portugal som beskriver sin konst som en hobby. Han är självlärd och lägger vanligtvis ner 20-30 timmar på en teckning. Under namnet VianaArts delar han med sig av sina fantastiska teckningar på DeviantArt. Nu får ni möta Samuel Silva i veckans intervju!

Hur utvecklade du din egna stil med bläckpennor?
– Jag hade inget bättre att göra under tråkiga lektioner i skolan så jag klottrade på baksidan av mitt anteckningsblock. Jag upptäckte hur underbart det är att använda bläckpennor och hur jag kunde kontrollera trycket med bläckpennorna för att skapa skuggor.
 
Redhead Girl. Samuel använde sju olikfärgade bläckpennor för att göra det här porträttet på ungefär 30 timmar. Han varken blandar eller mixar färgerna. Bläck torkar direkt och kan inte suddas bort. Samuel "bara" korsar färgerna i olika lager för att skapa en illusion av djup och färger han faktiskt inte har. Bara den här teckningen lockade över en miljon besökare på DeviantArt på några veckor ... inte konstigt!
 
Hur mycket tid spenderar du på en teckning?
– Vanligtvis brukar jag ägna 20 till 30 timmar på en teckning. Jag har alltid velat ägna 100 timmar på en teckning men jag har aldrig haft chansen eftersom jag alltid slutar i mitten, på grund av att jag saknar tålamod. Barnet som ligger i pappans händer skulle egentligen ta mig 100 timmar, men jag var för lat och beslutade att avsluta den när jag nådde ungefär 50 timmar ...
 
Baby Cradled in Dad's Hands. Samuel behövde tre och en halv BIC-kulspetspenna att göra den här teckningen, tre av dem bara till bakgrunden.
 
Vad inspirerar dig?
– Lycka, natur och skönhet.
Margay Cat. Tog ungefär 10 timmar.
Tiger. På ungefär 20 timmar skapade Samuel den här otroligt detaljrika bilden på en tiger.
 
Dina tips till alla vi som vill utveckla en egen stil eller lära sig att rita bättre?
– Ge aldrig upp! Öva så mycket du kan, jag övar fortfarande. Rita med hjärtat och hur du känner att du ska rita, inte efter instruktioner i en bok eller av att följa andra personers tekniker och metoder. Hitta på din egna stil och metod, improvisera och ha kul samtidigt som du ritar vad du älskar. Gör det med ditt hjärta!
 
För fler teckningar, besök Samuel Silvas DeviantArt-sida:
 
Här är pennorna Samuel använder (i Sverige hittar du dem lite överallt, kolla bland annat på Clas Ohlsons):
 
Tröja - H&M // Shamballa armband - Fringley // Blixtlåsarmband - Lindex // Klocka - HWG
 
Det blev en supertrevlig lördag som avslutades med trerätters på Jensens innan jag och Simon åkte hem för att mysa framför tvn. Fotograferingen med Victoria gick hur bra som helst, mötet med Fringley också. Jag blev överraskad av några fina armband igen, ska visa er dem sen! :D
 
I dag är det storstädning som står på schemat. Det blir nog även en sväng till IKEA för att bland annat köpa färgglada prydnadskuddar och ljus (= städningsmotivation). Hoppas ni hade en underbar lördag och får en lika awesome söndag. ♥