Jag sitter i soffan med Simon och kollar på Breaking News samtidigt som jag ritar i MyPaint.
Jag har hittat en helt awesome penna som gör att man kan rita med sin iPhone! Pennan heter Stylus Pen och kommer från Uffes Saker och Ting. Pennan är helt klart värd de ynka 29 kronor den kostar! Innan har det varit nästan helt omöjligt att rita specifika detaljer så jag har gett upp tanken på att skapa ett konstverk. Långa naglar har dessutom försvårat mina få försök ännu mer.

Nu kommer jag i alla fall kunna skapa massor av små konstverk med min iPhone.
:)


Jag känner väl till Artdeco sedan tidigare. Sminkmärket används flitigt i film- och teaterproduktioner. Även om jag fått testa mycket Artdecosmink tidigare genom några olika produktioner så har jag ännu inte testat mineralskuggorna. Förrän nu.


Starry Sky och Periot Green heter de två kompakta mineralskuggorna som jag har testat. Enligt produktbeskrivningen på Skincity.se så har de kompakta mineralskuggorna skimrande färger tack vare hög koncentration av pärlpigment. Konsistensen ska vara lättaplicerad. Skuggorna innehåller Vitamin E och C samt lectin.

Artdeco Pure Mineral Baked Eyeshadow

no. 43 Starry Sky
Jag blev lite besviken på att färgen inte blev så intensiv som jag hade trott. På bilderna ovan har jag applicerat de två skuggorna med torr pensel, men med en fuktig pensel så blir färgen betydligt mer intensiv. Färgen är skimrande och jag kan förstå varför skuggan heter Starry Sky.

no. 63 Periot Green
Min personliga favorit som ger intensiv färg på direkten! Jag gillar skuggor som har mycket pigment och Periot Green har det definitivt. Jag älskar den skimrande gröna färgen, som tyvärr inte syns lika mycket på kort.

Har du testat mineralskuggor eller mineralsmink tidigare? :)


Kollagen har jag gjort på Polyvore.com.

Nu går vi in på skinnet! Skinnbyxor är ett av det trendigaste plaggen i höst. En stor fördel är att de tuffa byxorna går att matcha med nästan vad som helst. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!


Varför inte matcha ett par svarta skinnbyxor med en gullig blus för att skapa en fin kontrast mellan hårt och mjukt? Eller släng på dig en ljus t-shirt i oversizemodell tillsammans med en kavaj.

En annan lyckad kombination är att matcha skinnbyxorna med en instoppad skjorta. Eller varför inte välja en transparent skjorta som du matchar med ett långt halsband eller en halsring. Converse, kängor eller klackar fungerar utmärkt till.

Min personliga favorit är att matcha skinnbyxor med en stickad tröja eller en ljusgrå sweatshirt tillsammans med några snygga smycken och högklackade skor.